Πούτιν: “Μόνη λύση για την Συρία, η στήριξη της κυβέρνησης Άσαντ”




Ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η Συριακή κρίση είναι η στήριξη της νόμιμης κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάθε προσπάθεια να πληγεί η νόμιμη συριακή κυβέρνηση θα δημιουργήσει μια κατάσταση ανάλογη με αυτή της Λιβύης, δηλαδή πλήρη διάλυση.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του. «Οι χώρες που μετέχουν στον, υπό τις ΗΠΑ, συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη τους», είπε, φωτογραφίζοντας την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Συρία, από την ενίσχυση της νόμιμης κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Επίσης πρέπει να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την πραγματική αντιπολίτευση, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε ο Πούτιν.

Οι ΗΠΑ, που ηγούνται του συνασπισμού κατά του ΙΚ, αυτή την στιγμή, δεν έχουν απευθύνει πρόσκληση στη Ρωσία να συμμετάσχει, λόγω της υποστήριξης της Μόσχας στο καθεστώς Άσαντ. Ωστόσο ίσως όλα να αλλάξουν μετά την επικείμενη συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν, τη ερχόμενη Δευτέρα.

Η Ρωσία, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην Συριακή κρίση ενισχύοντας την Συρία με πολεμικό υλικό και στρατιωτικούς και τεχνικούς συμβούλους. Χθες ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη υποστήριξαν τις συριακές δυνάμεις. Αν και δεν ανακοινώθηκε, σύμφωνα με αναλυτές, είναι πιθανόν, τα αεροσκάφη να πέταξαν με ρωσικά πληρώματα.

ΠΗΓΗ: Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: