Παυλόπουλος : «Ενεργοποίηση της FRONTEX για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα»




«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Φλογαϊτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για άμεση ενεργοποίηση της FRONTEX και την μετατροπή της σε ένα είδος Europol, καθώς τα σύνορα των κρατών-μελών, είναι και σύνορα της Ευρώπης.

«Με τέτοιες μεταναστευτικές ροές την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων την έχει και η Ευρώπη και πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ περισσότερο η FRONTEX για την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μανφρεντ Βέμπερ, στη Suddeutsche Zeitung ότι τα σύνορα των κρατών-μελών είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι η FRONTEX πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αρχίζουν να κατανοούν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο κ. Φλογαϊτης, θα αναδείξει, στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο, αυτή την ιδιομορφία που η Ελλάδα την τονίζει εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο και κάλεσε την ΕΕ να το εφαρμόσει στο ακέραιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Δήμητρα Κατσιμεντέ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: