“Πανικός” στα ΚΤΕΟ – “Τσουχτερό” το πρόστιμο, θα βεβαιώνεται από την εφορία




Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί έξω από τα ΚΤΕΟ, καθώς σήμερα λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως 30/06/14.

Για όσους, δε, παραβλέψουν την προθεσμία, προβλέπονται πρόστιμα ιδιαίτερα “τσουχτερά” πρόστιμα.

Η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως το τέλος του 2014, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Αν παρέλθουν αυτές οι ημερομηνίες, τότε οι ιδιοκτήτες χάνουν την έκπτωση και θα πληρώσουν 65 ευρώ πρόστιμο καθυστέρησης και 150 ευρώ επιπλέον πρόστιμο που θα βεβαιώνεται από την εφορία, δηλαδή η συνολική επιβάρυνση θα φθάσει τα 215 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 2,5 εκατ. οχήματα και περίπου 1.000.000 δίκυκλα.

Ορατό, ωστόσο, είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια νέα παράταση λίγων ημερών, λόγω των μεγάλων ουρών που σχηματίζονται σε ΚΤΕΟ ανά την Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε πως θα υπάρξει επικοινωνία εντός της ημέρας με τον αρμόδιο υπουργό, για να δοθεί μια λύση.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: