Ορκίσθηκε εκ νέου πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας




Με πολιτικό όρκο, αρκίσθηκε λίγο μετά τις 8 σήμερα το βράδυ, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τον κ. Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευαν ο πρώην υπουργός Επικράτειας Ν. Παππάς και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, νεοεκλεγέντες βουλευτές και οι δύο.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.

Μετά την ορκωμοσία, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αυτή την ώρα, παραλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου.

— Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από την Γερμανίδα Καγκελάριο, ‘Αγγελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μέρκελ, η οποία τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στη σύντομη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Τόσο με την κ. Μέρκελ, όσο και με τον κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλείται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: