Ομπάμα : «Συμφωνία για το περιβάλλον, όσο, ακόμα, μπορούμε»




Σε συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, πριν να είναι αργά, κάλεσε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία, κατά την επόμενη σύνοδο του ΟΗΕ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, διότι οι αλλαγές στο περιβάλλον σημειώνονται ταχύτερα από τις αποφάσεις προστασίας του.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε, από την Αλάσκα, πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα.

«Εφέτος πρέπει να είναι η χρονιά που ο κόσμος, επιτέλους, θα καταλήξει σε μια συμφωνία για να προστατεύσει τον πλανήτη, όσο ακόμη μπορούμε», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν δρούμε αρκετά γρήγορα», σημείωσε, πάντως, ο ίδιος.

Η Αρκτική ήδη βιώνει τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι η Αλάσκα έχει ήδη δει την ακτογραμμή της να διαβρώνεται με ταχύ ρυθμό, απειλώντας, πλέον, κατοικημένες περιοχές.

Τα επιστημονικά δεδομένα «είναι δυσοίωνα, η κατάσταση γίνεται οξύτερη, κι αποδεικνύεται ότι η άλλοτε μακρινή απειλή είναι πλέον παρούσα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: