Ο “πόλεμος” των διοδίων καλά κρατεί – Πληρώνουν κανονικά οι εκλογείς που διέρχονται από αυτά




Σε μέγα θέμα της ημέρας τείνει να εξελιχθεί το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια. Ο γ.γ. του ΚΚΕ είχε ζητήσει, το πρωί, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει εντολή για άνοιγμα των διοδίων και ελεύθερη διέλευση από αυτά προς διευκόλυνση των πολιτών που πηγαίνουν να ψηφίσουν.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός είχε δώσει τις σχετικές εντολές στα συναρμόδια υπουργεία προς διευθέτηση του ζητήματος. Ωστόσο οι κοινοπραξίες διαχείρισης των διοδίων, με ανακοίνωσή τους, ανέφεραν πως δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης άνοιγμα των διοδίων λόγω εκλογών.

Αναφέρουν πως αν άνοιγαν τα διόδια το κόστος θα έπρεπε να το καλύψει το κράτος. Ανέφεραν επίσης πως με τον όρο αυτό είχαν ανοίξει τα διόδια κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με κόστος 1 εκ. ευρώ, το οποίο, όμως το κράτος δεν κάλυψε ποτέ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, λόγω κόστους. Οι κοινοπραξίες είχαν, πάντως, αποδεχθεί το άνοιγμα των διοδίων, με εξαίρεση αυτής της Ιόνιας οδού. Στη γέφυρα Ρίο – Αντίριο, επίσης, παρέχεται έκπτωση.

«Η μη αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά των εταιριών, για ελεύθερη διέλευση των πολιτών από τα διόδια, είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως αυτό που ίσχυσε στο δημοψήφισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

«Το δικαίωμα των πολιτών στις μετακινήσεις, ειδικά την κορυφαία ημέρα έκφρασης της δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: