Νέο φράχτη κατασκευάζει, στα σύνορα με την Κροατία, η Ουγγαρία




Την έναρξη κατασκευής νέου φράκτη στα σύνορα της χώρας του με την Κροατία για να εμποδίσει την είσοδο των χιλιάδων προσφύγων που αρχίζουν να εγκλωβίζονται στο κροατικό έδαφος, ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Η Βουδαπέστη έχει υψώσει φράκτη κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας τους χιλιάδες των προσφύγων που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο φράκτης θα κατασκευασθεί γρήγορα και θα έχει μήκος 41 χιλιομέτρων για να καλύψει τμήμα της μεθορίου.

«Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα ίδια μέτρα, όπως και στα ουγγροσερβικά σύνορα», είπε ο Ορμπάν προσθέτοντας ότι 600 στρατιώτες εργάζονται για την κατασκευή του νέου φράκτη, άλλοι 500 θα προστεθούν σήμερα στο έργο και 700 ακόμη το σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ τα πλήθη των προσφύγων εξακολουθούν να συρρέουν στην Κροατία, προερχόμενοι από τη Σερβία, περπατώντας μέσα από τα χωράφια γύρω από το ένα από τα επτά συνοριακά περάσματα που οι αρχές του Ζάγκρεμπ έκλεισαν τη νύκτα.
Αργά χθες, η Κροατία ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα περισσότερα από τα συνοριακά περάσματα στα σύνορα με τη Σερβία, ανακοινώνοντας ότι δεν θα υποδεχθεί άλλους πρόσφυγες στο έδαφός της.

Όμως η ροή συνεχίζεται σήμερα το πρωί καθώς οι πρόσφυγες φθάνουν με λεωφορεία στην σερβική συνοριακή πόλη Σιντ και, περνώντας μέσα από τα χωράφια, ενώνονται με το τεράστιο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα υπό την επίβλεψη των κροατικών αστυνομικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΕΚ), Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: