Νέα φονική επίθεση του ΡΚΚ – Με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, στο βόρειο Ιράκ, απαντά η Άγκυρα




Ένας πολίτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ, από επίθεση που αποδόθηκε από τις αρχές στο PKK, ανακοίνωσαν τουρκικές πηγές.

Ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ κατά των παρευρισκομένων σε ένα εστιατόριο στο οποίο προγευμάτιζαν ένστολοι αστυνομικοί. Τέσσερις άνθρωποι πυροβολήθηκαν, τρεις αστυνομικοί και ένας σερβιτόρος του εστιατορίου, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Ο νεκρός είναι κουρδικής καταγωγής, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Από τις αρχές του Ιουλίου, ξανάρχισαν οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το PKK, προκαλώντας ντε φάκτο το τέλος των συνομιλιών που είχε αρχίσει το 2012 η κυβέρνηση της Άγκυρας με τους Κούρδους αντάρτες με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων από το 1984.

Επιθέσεις που αποδίδονται στο PKK γίνονται σε καθημερινή βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ ο στρατός απαντάει συστηματικά βομβαρδίζοντας βάσεις οπισθοφυλακής των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Στο μεταξύ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και πάλι στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Περισσότερα από 15 πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του PKK στο Καντίλ, τη Ζαπ και την Αβάσιν στα βουνά του βορείου Ιράκ, σύμφωνα τουρκικές πηγές ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΣΜ), Γαλλ. Πρακτ., Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: