Να ανακαλέσει τα οχήματα με το “πειραγμένο” λογισμικό, σκέπτεται η Vollkswagen




Η Volkswagen άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακαλέσει έως και 11 εκ. οχήματα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του σκανδάλου που ξέσπασε μετά την παραδοχή της ότι παραποιούσε τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ είπε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκπονήσει ένα «ολοκληρωμένο» σχέδιο μετατροπής που θα υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα μοντέλα ντίζελ τηρούν τα πρότυπα εκπομπής ρύπων.

Η εταιρία θα ζητήσει από τους πελάτες τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε μετατροπές στα αυτοκίνητα ντίζελ στα οποία έχει τοποθετηθεί το επίμαχο λογισμικό και θα ενημερώσει τις αρχές για τις τεχνικές αλλαγές τον Οκτώβριο, είπε ο Ματίας Μίλερ.

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) έχει δώσει στην εταιρία περιθώριο έως τις 7 Οκτωβρίου να εκπονήσει σχέδιο, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα.

Η Volkswagen έχει ήδη αναφέρει ότι το λογισμικό που επιτρέπει την παραποίηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων είχε τοποθετηθεί σε περίπου 11 εκ. οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 5 εκ. οχημάτων στην μονάδα της Volkswagen, 2,1 εκ. σε αυτή της Audi, και 1,2 εκ. σε αυτή της Skoda. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 1,8 εκατ. επαγγελματικά οχήματα.

Περίπου 2 εκατομμύρια από τα οχήματα που φέρουν το επίμαχο λογισμικό κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Audi στη δυτική Ουγγαρία, είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Μιχάλι Βάργκα.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: