Μέτρα για τα νησιά που πλήττονται από τα κύματα των μεταναστών, ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί




Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου όλων των εμπλεκομένων, στο μεταναστευτικό, υπουργών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.

Τέλος, τη δυνατότητα δημιουργίας κι άλλων πρότυπων οικισμών προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, όπως εκείνου που λειτουργεί στον Ελαιώνα, εξετάστηκε μεταξύ άλλων, στη σημερινή σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: