Μεϊμαράκης στο MEGA: Ο Τσίπρας θέλει να βρούμε “αυτοφωράκια” για να την “κοπανήσει”!




Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι επέλεξε τις εκλογές γιατί “κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει”.

“Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει ’40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να’ ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα'”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε εκ νέου αντίθετος στις εκλογές εξπρές, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή αυτή για να μην προλάβουν να μάθουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ψευδόταν, καθώς είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές όπως είπε σε συνέντευξή του, ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 24 Ιουλίου ότι δεν θα γίνουν εκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα για να υπάρξει συζήτηση και να ενημερωθούν οι πολίτες. Επέμεινε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας “έχει αφήσει ουρές στο ασφαλιστικό”, ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές “μπορεί και να μας οδηγήσουν πίσω σε πολλά θέματα”.

“Απαιτούνται συνεργασίες”

Για το μετεκλογικό σκηνικό ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται, τονίζοντας ότι έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

“Οι κυβερνήσεις συνεργασίες απαιτούν να νερώνουμε τα προγράμματα ιδιαίτερα σε αυτά που θεωρείς δευτερεύοντα ή τριτεύοντα ζητήματα. Εγώ λοιπόν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πια ότι απαιτούνται συνεργασίες και γι’ αυτό με βλέπετε πολύ προσεκτικό στις εξειδικεύσεις των προτάσεών μας και των κινήσεών μας γιατί πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες το στόχο μας, αλλά η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από το πώς θα ερμηνεύσουμε τη δικιά τους ψήφο και ποιον θα κάνουμε συγκυβέρνηση”, επισήμανε.

Επίσης, ότι είναι εποχή των συζητήσεων και των συναινέσεων και με τους θεσμικούς παράγοντες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι “πρέπει από αυτή τη Βουλή να προκύψει μακράς διαρκείας κυβέρνηση”.

Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα πάρει την εντολή και θα την κρατήσει και για πολλά χρόνια “με μια κυβέρνηση ικανών και αξίων από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως της πολιτικής τους καταβολής”.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαμαρτυρίας, σημειώνοντας ότι “η ψήφος διαμαρτυρίας δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει” και ότι “90 δισ. κόστος για αγανάκτηση είναι πολλά”.

ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: