Κυανόκρανους στην Συρία ζητά, από τον ΟΗΕ, ο Οργανισμός Ισλαμικών Κρατών




Την συγκρότηση και αποστολή δύναμης Κυανόκρανων στην Συρία, ζητά ο Οργανισμός Ισλαμικών Κρατών, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα αυτή και να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.

Από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 4 εκ. έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, γινόμενοι πρόσφυγες.

Ο Οργανισμός ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφασίσει, άμεσα, την έναρξη μιας ειρηνευτικής επιχείρησης στην Συρία. Το αίτημα στηρίζουν και οι 57 χώρες μέλη του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός, εκφράζει την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια και το χάος στην Συρία, που έχει προκαλέσει τη μαζική έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων.

Ωστόσο οι ισλαμικές χώρες επιρρίπτουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Συρία, στο καθεστώς Άσαντ, το οποίο κατηγόρησε για εγκλήματα πολέμου.

Ο Οργανισμός καλεί, πάντως, τις χώρες μέλη του, να ανοίξουν και αυτές τις πύλες τους στους Σύρους πρόσφυγες, «ως ένδειξη ισλαμικής αλληλεγγύης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Φ.Γ.), Γαλλ. Πρακτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: