Καταφθάνουν συνεχώς μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο στον Πειραιά – Επιπλέον πλοία ναυλώνει το υπουργείο Ναυτιλίας




Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά, θα αποπλεύσει και το πλοίο Τera Jet, μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.

Έξω από τo λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται και το πλοίο Βlue Star Patmos το οποίο αναμένεται να παραλάβει και αυτό μετανάστες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω σκάφους βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης προχώρησε, χθες, σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Είχε ζητηθεί από τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί του ακτοπλόους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις δικές τους προτάσεις.

Την ίδια ώρα, στη διάσωση 474 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Πάρης Τσιριγώτης)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: