Καραβιές μεταναστών φτάνουν στο Πειραιά, αλλά τα νησιά ξαναγεμίζουν…

Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσουν, εντός της ημέρας, δύο ακόμα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Λέσβο, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

Το πρώτο, το «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου, μεταφέρει 1.730 μετανάστες, ενώ το δεύτερο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα μεταφέρει περί τους 2.500 ακόμα μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία, αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου, οι μετανάστες να μπορέσουν να ταξιδεύσουν και έτσι να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Σχεδιάζεται, επίσης, και η διάθεση ενός τρίτου πλοίου για τη μεταφορά μεταναστών. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Κρήτη 1», το οποίο, αυτή την στιγμή, ολοκληρώνει τις εργασίες επισκευής του.

Την ίδια ώρα, όμως, τουλάχιστον 1192 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν, τις τελευταίες ώρες, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε 31 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Κω και το Καστελόριζο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Πάρης Τσιριγώτης)

Be the first to comment on "Καραβιές μεταναστών φτάνουν στο Πειραιά, αλλά τα νησιά ξαναγεμίζουν…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*