Φωτογραφία Αρχείου: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλάει στους πολίτες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

“Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στην Ευρώπη” …το διεθνές μήνυμα του Αλέξη

«Ήρθα με το δίλημμα ότι στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Καλαμάτα.

«Από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης, για να ενώσουμε το λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο κάτω από την σημαία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το μήνυμα που φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι η νέα μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη με τις επικείμενες εκλογές και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Καταλονία και τελικά την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη.

«Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εμείς αντέχουμε και κρατάμε με περηφάνια τη σημαία του αγώνα, που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

»Δίνουμε μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν.

»Την επόμενη Κυριακή ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας». ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές.

Πρόσθεσε, ότι τίποτα στην Ευρώπη δεν είναι πια το ίδιο, γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει και πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε του πολίτες της Μεσσηνίας να μην ακούνε τις δημοσκοπήσεις και την εβδομάδα που έμεινε ως τις εκλογές να εντείνουν τον αγώνα τους πόρτα – πόρτα να μην χαθεί καμιά ψήφο και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Τον κ. Τσίπρα προλόγισε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων, Σκα Κέλλερ. Στην συγκέντρωση παρίστατο και ο Καταλανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασού

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ