Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… Απόψε το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη




Έξι ημέρες, με τη σημερινή, πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, και με όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο πρώτος θα επικρατήσει οριακά του δεύτερου, η αποψινή τηλεμαχία (21:00) Τσίπρα-Μεϊμαράκη θεωρείται πιθανό, από δημοσιογραφικούς και πολιτικούς αναλυτές, να κρίνει το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει απόλυτη ισοπαλία στα δύο κόμματα με 31% έκαστο, και βρίσκει ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος (που εκπροσωπεί όσους δηλώνουν “Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ”) είναι στο 26%.

Η αποψινή τηλεμαχία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα γίνει στο κεντρικό στούντιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ΕΡΤ, στις 9μμ.

Θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ίδιων 6 δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Θα καλυφθούν δύο θεματικές ενότητες -εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική- και οι Τσίπρας-Μεϊμαράκης θα μπορούν να κάνουν τρία σχόλια σε ισάριθμες απαντήσεις του άλλου, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα».

Επίσης ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό και θα δίνεται και η δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30΄.

Επίσης δικαίωμα δύο ερωτήσεων θα έχει και ο δημοσιογράφος – συντονιστής ενώ τέλος κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει 2:00΄ να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

Επίσης, αυτή τη φορά ότι ο σκηνοθέτης θα μπορεί να δείχνει και τις αντιδράσεις του ενός πολιτικού αρχηγού, την ώρα που μιλά ο άλλος, κάτι που απαγορευόταν στην προηγούμενη τηλεμαχία μεταξύ όλων των αρχηγών.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian εκτιμά ότι ο καθοριστικός παράγοντας απόψε θα είναι το πώς θα τα πάει ο τέως Πρωθυπουργός:

«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα πάει καλά απόψε στην τηλεμαχία έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τότε, έπειτα από επτά μήνες πρωθυπουργίας, θα δώσει τη θέση του και θα αποχωρήσει. Το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται άμεσα από το τι θα κάνουν οι αναποφάσιστοι, αλλά και τι θα συμβεί στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα στους δύο αρχηγούς», σημειώνει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Και παραθέτει, επίσης την άποψη του πολιτικού αναλυτή και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να κριθεί από την αποψινή συζήτηση και ότι «ένα μεγάλο μέρος του 10% των αναποφάσιστων είναι γυναίκες, έρχονται κυρίως από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς είναι φιλικές προς τον Τσίπρα».

Από πολλά ελληνικά ΜΜΕ η αποψινή τηλεμαχία έχει χαρακτηριστεί και ως «ντιμπέιτ για τους αναποφάσιστους».

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: