Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 2,5 εκ. ευρώ




Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν προχθές στη Βούλα τρία μέλη της οργάνωσης, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 48 ετών και ένας 59χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ενώ αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή και τη σύλληψη μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, εντόπισε τον 34χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι προμήθευε ναρκωτικά, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη, στους άλλους δύο συλληφθέντες συνεργάτες του, εμπόρους ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει την περεταίρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της χώρας.

Από έρευνες σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν 282 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, 41,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, μικρότερες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μια μοτοσυκλέτα, 8.810 ευρώ, 49,200 λεκ Αλβανίας, 55 λίρες Τουρκίας και οκτώ χρυσές λίρες και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Δ.Κ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: