Η κινεζική οικονομία χάνει τη δυναμική της και άλλες μεγάλες οικονομίες αναδυόμενων αγορών όπως η Βραζιλία επίσης παρουσιάζουν ενδείξεις αδυναμίας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ενώ η ανάπτυξη στην ευρωζώνη εμφανίζεται σταθερή, επιβράδυνση παρουσιάζουν η αμερικανική, η βρετανική και η καναδική οικονομία, παρά τα σχετικά υψηλά επίπεδα ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι εν λόγω οικονομίες.

Ο ΟΟΣΑ, στην τελευταία έκθεση του πρόδρομου δείκτη, ενός σύνθετου δείκτη καταγραφής της κάμψης των οικονομιών, υποχώρησε κατά από τις 97,9 στις 97,6 μονάδες παγκοσμίως.

Στις οικονομίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά, υποχώρησαν στις 99,5, το 99,7 και το 99,4 μονάδες αντίστοιχα.

Οι προοπτικές συνεχίζουν να επιδεινώνονται για την Κίνα, με τον δείκτη να υποδεικνύει μεγαλύτερη απώλεια της δυναμικής ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ.

Οι ενδείξεις επιβράδυνσης της δυναμικής ανάπτυξης επανεμφανίζονται, επίσης στη ρωσική οικονομία. Στη Βραζιλία, αναμένεται ασθενική δυναμική ανάπτυξης.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη ο δείκτης καταγράφει πτώση της τάξης της 0,1 μονάδας από 100,1 στο 100.

Η δυναμική ανάπτυξης ήταν σταθερή στη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Γαλλία, φτάνει τις 100,7 μονάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας αυτής σταθεροποιείται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΤΦ), Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: