Επιμένει πυρηνικά, η Βόρεια Κορέα – Σχεδιάζει και δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου




Επιμένει στις πυρηνικές προκλήσεις, η Βόρεια Κορέα, ανακοινώνοντας πως στόχος της είναι η ανάπτυξη του πυρηνικού της οπλοστασίου, παρά τις προειδοποιήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Σε πλήρη λειτουργία τελεί το βασικό πυρηνικό συγκρότημα της Βόρειας Κορέας, στην Γιονγκμπιόν, το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή του σχάσιμου υλικού που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας, ανακοίνωσε η Πιονγκγιάνγκ, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη και βελτίωση των πυρηνικών της όπλων.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ατομικής Ενέργειας της Βόρειας Κορέας είπε ότι η χώρα είναι πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή.

Λίγο νωρίτερα η Ιαπωνία είχε καλέσει την Βόρεια Κορέα να απέχει από οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια και είχε σημειώσει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, η διαστημική υπηρεσία της Βόρειας Κορέας ετοιμάζεται να εκτοξεύσει έναν νέο δορυφόρο, ενώ, για τον Οκτώβριο, έχει σχεδιάσει τη δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο αυτό, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι η ενδεχόμενη εκτόξευση του δορυφόρου και κυρίως η δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου, θα εκληφθεί ως μια σοβαρή πρόκληση από την Σεούλ, καθώς συνιστά παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Σμε),Ρόιτερς, Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: