Ενοχλημένος ο αρχιεπίσκοπος με τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά




Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τις δηλώσεις τις αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της απαλλαγής των μαθητών, που το επιθυμούν, από το μάθημα των θρησκευτικών.

«Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου», δήλωσε, εμφανώς ενοχλημένος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία.

»Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων.

»Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας, οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε θα κουβεντιάσουμε πάλι», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να γίνει η πρώτη συνάντηση του αρχιεπισκόπου με το νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

ΠΗΓΗ: Ελένη Μαχαίρα ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: