Διαψεύδει Κομισιόν ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ζητά άμεση αναστολή




Να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την αναστολή επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών”. Επισημαίνει ότι “η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου”.

“Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει πως “σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: