Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περικοπές στις ΕΔ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας




«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισφέρει τα μέγιστα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», διεμήνυσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Γιάγκος, αναφερόμενος στις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, από τον στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, στον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, η οποία έλαβε χώρα στη Σχολή Ευελπίδων.

Ο στρατηγός Κωσταράκος, από την πλευρά του, δήλωσε πως αν υπάρξει νέα υποχώρηση, κάτω από ένα όριο «μπορεί να μην υπάρχει επιστροφή». Ο κ. Κωσταράκος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ από την 6η Νοεμβρίου.

Ο κ. Γιάγκος σχολίασε ότι η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση τιμά όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελλάδα.

Ο κ. Κωσταράκος δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά την οικονομική κρίση, εκτέλεσαν με επιτυχία την αποστολή τους.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της διοίκησής του, στάθηκε στην ενίσχυση της διακλαδικότητας, τη διατήρηση και ενίσχυση των παραδόσεων και την ποιοτική αναβάθμιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την εκπαίδευση, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στους μαθητές των παραγωγικών σχολών καθώς «από εκεί ξεκινούν όλα», όπως τόνισε.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κωσταράκου, λέγοντας ότι παραλαμβάνει αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό σε ένα περιβάλλον αστάθειας, που απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της διακλαδικότητας, ώστε η χώρα μας να διατηρηθεί πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Κ.Γ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: