“Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην Ελλάδα”, λέει αξιωματούχος της Κομισιόν, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης




Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ», σημείωσε, σύμφωνα με την Ημερησία, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα τονώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Ως εκ τούτου, τόνισε, είναι πολύ νωρίς για να διαχωρίσουμε τη διάσωση των τραπεζών από τους στόχους του τρίτου μνημονίου.

«Μπορούμε πάντα να εξετάσουμε κάποιες τεχνικές λύσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος συνολικά», εξήγησε ο Ντομπρόβσκις.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ευρωζώνης.

«Για πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της.

ΠΗΓΗ: Ημερησία, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: