Ξεκίνησε η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών




Ξεκίνησε η τηλεοπτική μονομαχία των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να παρακολουθήσει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφού μεταδίδεται από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Πρώτος πολιτικός αρχηγός που προσήλθε στην Αγ. Παρασκευή ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ακολούθησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Τέταρτος προσήλθε στο Ραδιομέγαρο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της προς τον Τύπο, συνάντησε στην είσοδο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

Οι επτά αρχηγοί θα κληθούν σε λίγο να απαντήσουν σε ερωτήσεις έξι δημοσιογράφων, καθένας από τους οποίους εκπροσωπεί τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργάζεται. Επελέγησαν μόνο σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

Είναι οι: Όλγα Τρέμη (Mega),  Μαρία Χούκλη (Ant1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕΡΤ). Το ντιμπέϊτ γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο της ΕΡΤ, και θα συντονιστεί από τον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, Πάνο Χαρίτο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με τη συμμετοχή έξι από τους επτά ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της προηγούμενης Βουλής (εξαιρουμένου του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής), αλλά και με την προσθήκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αποκόπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίδρυσε νέο κόμμα, τη Λαϊκή Ενότητα, πριν διαλυθεί η Βουλή (άρα λογίζεται αρχηγός κόμματος της παρελθούσης), πραγματοποιείται απόψε στις 21:00 η πρώτη από τις δύο τηλεμαχίες ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η τηλεμαχία θα γίνει μεταξύ των: Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), Ευάγγελου Μεϊμαράκη (ΝΔ), Παναγιώτη Λαφαζάνη (Λαϊκή Ενότητα) Σταύρου Θεοδωράκη (Ποτάμι), Δημήτρη Κουτσούμπα (ΚΚΕ), Πάνου Καμμένου (ΑΝΕΛ) και Φώφης Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ).

Οι επτά αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις έξι δημοσιογράφων, καθένας από τους οποίους εκπροσωπεί τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργάζεται. Επελέγησαν μόνο σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

Είναι οι: Όλγα Τρέμη (Mega),  Μαρία Χούκλη (Ant1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕΡΤ).

Το ντιμπέϊτ θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο της ΕΡΤ, και θα συντονιστεί από τον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, Πάνο Χαρίτο.

Η συζήτηση θα γίνει στη βάση θεματικών κύκλων, που θα είναι οι εξής:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – “Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Ο κανονισμός της τηλεμαχίας προβλέπει ότι στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.

Σημειώνεται ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν οι τοποθετήσεις των αρχηγών.

Το δεύτερο ντιμέπιτ θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα, 14 του μηνός, και θα είναι μόνο μεταξύ των ηγετών των 2 πρώτων κομμάτων, Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: