Απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή της Καταλονίας για τους αυτονομιστές…




Την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας, φαίνεται πως θα εξασφαλίσουν, στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της απόσχισης της από την Ισπανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν 76 έως 78 έδρες στο καταλανικό κοινοβούλιο, την ώρα που αρκούν 68 έδρες για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας.

Ο συνασπισμός «Junts pel si» (Μαζί για το Ναι) εξασφαλίζει 66 έως 67 έδρες. Απαρτίζεται από τους συντηρητικούς του κόμματος CDC του Αρτούρ Μας, τους ρεπουμπλικανούς της αριστεράς του ERC και ισχυρές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Το αριστερό κόμμα CUP εκλέγει 10 έως 11 βουλευτές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ο Αρτούρ Μας, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι 68 έδρες τού είναι αρκετές για να ξεκινήσει μία διαδικασία προς την ανεξαρτησία της Καταλονίας με στόχο την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους μέχρι το 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το φιλελεύθερο κόμμα κατά της αυτονομίας Ciudadanos, εξασφαλίζει 19 έδρες, ενώ 14 έδρες εξασφαλίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το Λαϊκό Κόμμα υποχωρεί στις 10 έδρες, από 19 σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΕΚ), Γαλλ.Πρακτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: