Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, λόγω 3ου Μνημονίου




Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος.

Σε επιστολή του προς την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο κ. Βασιλόπουλος εξηγεί ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να μείνει μέλος του κόμματος «μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που αυτό περιλαμβάνει».

«Κατανοώ απόλυτα τους εκβιασμούς και τις απειλές που ασκήθηκαν από συντριπτικά ισχυρότερες δυνάμεις και αναγνωρίζω την εξάμηνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας με μόνο σύμμαχο το λαό.

»Υπάρχουν όμως συμβιβασμοί που θεωρώ ότι δεν χωρούν στο αξιακό φορτίο και το κοινωνικό πρόσημο της Αριστεράς, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις μας», τονίζεται στην επιστολή.

Ο Άρης Βασιλόπουλος συμμετείχε στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2004, έχοντας διατελέσει μέλος της συντονιστικής επιτροπής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής.

Από το 2008 μέχρι το 2010 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Παιδείας και το 2012 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών», της οποίας ήταν επικεφαλής στις δημοτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2014, οπότε εξελέγη δήμαρχος.

«Η Αριστερά στη χώρα μας κουβαλά ένα έντονο ιστορικό φορτίο, ποτισμένο με τους αγώνες και τις ελπίδες αυτού του λαού. Όπως και τώρα, έτσι και στο παρελθόν ηττηθήκαμε πολλές φορές, κυρίως γιατί ο αντίπαλος ήταν πιο ισχυρός και εμείς απροετοίμαστοι.

»Και όμως, πάντοτε η Αριστερά κατάφερνε να αναγεννηθεί και μέσα από τις πιο βαριές της ήττες γιατί είχε το ηθικό πλεονέκτημα της ανιδιοτελούς πάλης στο πλευρό του λαού με κάθε κόστος.

»Και αυτό ο λαός της το αναγνώριζε. Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα κινδυνεύει να χαθεί για εμάς μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που αυτό περιλαμβάνει.

»Γι’ αυτό και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να παραμείνω μέλος του κόμματός μας, όσο και αν γίνονται προσπάθειες να αμβλυνθούν οι κοινωνικές συνέπειες του νέου μνημονίου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βασιλόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΑΜ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: