Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για το φορτηγό του θανάτου, όπου ξεψύχησαν 71 μετανάστες




Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση απήγγειλε βουλγαρικό δικαστήριο σε τρία άτομα που εμπλέκονται με την υπόθεση του φορτηγού του θανάτου που εντοπίστηκε στην Αυστρία, με 71 πτώματα Σύρων μεταναστών εντός του.

Ένας από αυτούς, ο Τσβετάν Τσβετάνοφ, συνελήφθη τη στη Βουλγαρία και οι αρχές θεωρούν ότι είναι ένας από τους οδηγούς του φορτηγού.

Οι δύο άλλοι, ο Μετόντι Γκεοργκίεφ και ο Κασίμ Χάσαν Σάλεχ, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουγγαρία ως ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων και ανακρίνονται στην Αυστρία ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός κρατούνται στην Ουγγαρία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Δικαστήριο της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την Δευτέρα θα αποφανθεί αν θα εκδώσει στην Αυστρία τον Τσβετάνοφ, αφού εναντίον του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται την ενοχή του.

Το φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκε στις 27 Αυγούστου σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, όπου είχε εγκαταλειφθεί 24 ώρες νωρίτερα.

Στα θύματα περιλαμβάνονται Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, αλλά καμία από τις σορούς δεν έχει αναγνωριστεί παρότι οι αυστριακές αρχές έχουν επικοινωνήσει με ανθρώπους που έχουν δηλώσει συγγενείς των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΜΜ), Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: