Ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης” για τη δολοφονία Φύσσα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο…




«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη… δεν υπάρχει» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη δήλωση – έκπληξη προχώρησε ο κ. Μιχαλολιάκος, δύο χρόνια ακριβώς από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας, πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επίσημη ομολογία της Χρυσής Αυγής ότι ο δολοφόνος ήταν μέλος της καθώς μέχρι σήμερα προσπαθούσε να αποσυνδέσει το έγκλημα με το κόμμα, επομένως και να αποφύγει τις όποιες ποινικές ευθύνες έχει.

Πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική από τη Δικαιοσύνη. Σκοπός φυσικά είναι να κερδίσει όσους περισσότερους ψήφους μπορεί από ψηφοφόρους που αμφιταλαντεύονται, ανήκουν στο δεξιό χώρο κι όχι μόνο, και δεν στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας της σκληρής στάσης που έχουν επιδείξει.

Αρνούμενοι βεβαίως την ποινική ευθύνη ο κ. Μιχαλολιάκος δεν αναγνωρίζει τις κατηγορίες ότι δίνονταν εντολές στα «Τάγματα Εφόδου» για επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων ή μεταναστών. Ούτε βεβαίως απαντάται το ερώτημα για την κινητοποίηση βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τηλεφωνήματα, εντολές και προσπάθεια να περιοριστεί η «ζημιά» για το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε τέλμα με συνεχείς αναβολές και εμπόδια που στήνουν οι συνήγοροι των Χρυσαυγιτών.

Αναφορικά με τη Χ.Α. ο γενικός γραμματέας του κόμματος σημείωσε: «Για τη Χρυσή Αυγή έχω τη γνώμη ότι -αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις πολιτικές έρευνες αλλά και από πολλά άλλα στοιχεία: Από την επαφή μου με το λαό, από τις διάφορες ομιλίες που έχω κάνει- ότι θα είναι στην τρίτη θέση».

Ο γραμματέας της Χ.Α. απάντησε, μεταξύ άλλων, και στο ερώτημα αν από τις εκλογές θα προκύψει νέα πολιτική γεωγραφία μέσα στη Βουλή.

«Πιστεύω οπωσδήποτε ότι θα υποστεί φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό προκύπτει και από τις πολιτικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, κι αυτό είναι φυσικό. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να στερήσει την πρώτη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως, πάλι, δείχνουν οι πολιτικές έρευνες. Η Ν.Δ. έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια υπό την ηγεσία του κ. Μεϊμαράκη, αλλά είναι νωπή η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου την οποία στις προηγούμενες εκλογές απαξίωσε ο ελληνικός λαός και έφερε στη δεύτερη θέση», τόνισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: