Ανακοινώνει αύριο την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μείμαράκης




Όπως συνάγεται από όλες τις πληροφορίες, αύριο το μεσημέρι θα ανακοινώσει,  την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με περισσότερες από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και όχι από τα μέλη του τελευταίου συνεδρίου, στις οποίες όμως δεν θα συμπεριλαμβάνονται Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Αναμένεται επίσης κατά την ανακοίνωση να παρουσιάσει την πρότασή του για την αναδιοργάνωση του κόμματος.
Στο μεταξύ, στο παρασκήνιο, υπάρχει διαφωνία για τον χρόνο διεξαγωγής της εκλογής. Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ , ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» και προσέθεταν ότι «θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ».

Παράλληλα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Διαφορετική άποψη όμως όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών έχουν οι δύο άλλοι υποψήφιοι όπως προκύπτει από διαρροές συνεργατών τους.

Συγκεκριμένα κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας την τοποθέτηση των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ανέφεραν: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τί λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».

Αλλά και από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: