Αλεξιάδης: «Το τι θα συμβεί στη φορολογία , είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή»




Πιθανώς και εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΦΠΑ στα νησιά, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

«Το τι πρόκειται να συμβεί στη φορολογία, το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «πολλά δε από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί, και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όλα σε αρνητική κατεύθυνση».

Όταν ρωτήθηκε για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και αν θα εφαρμοστεί είπε: «Θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε. Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί -το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων».

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ακόμα ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, «διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα».

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ για τη φορολογία των αυτοκινήτων είπε ότι σκέφτονται παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό.

«Γι’ αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: