Χιλιάδες οι μουσουλμάνοι Ρώσοι που πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών…




Χιλιάδες Ρώσοι υπήκοοι πολεμούν ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Όπως είπε ο Σεργκέι Σμιρνόφ, αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, αυτήν την στιγμή πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους 2.400 Ρώσοι υπήκοοι.

Ο ίδιος δήλωσε πως άλλοι 3.000 άνδρες από χώρες της κεντρικής Ασίας πολεμούν, επίσης, ενταγμένοι στο ΙΚ, σε Ιράκ και Συρία.

Ο Σμιρνόφ είπε πως ειδικές δυνάμεις του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), στην οποία περιλαμβάνονται άνδρες από τη Ρωσία, την Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, δρουν από κοινού κατά της τρομοκρατίας.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό. Όλες οι χώρες του ΟΣΣ αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και λαμβάνουν μέτρα για να ενισχυθεί η δράση του ΟΣΣ κατά του ΙΚ», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Σμιρνόφ αρνήθηκε ότι η ρωσική ενίσχυση προς το καθεστώς Άσαντ έχει αρνητικές επιπτώσεις και κατηγόρησε το ΙΚ ως υπεύθυνο για την προσφυγική κρίση.

Παράλληλα επέμεινε πως απαιτείται ένας διεθνής συνασπισμός για την συντριβή του ΙΚ, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αποφεύγουν τη διεθνή συνεργασία, επί του προκειμένου.

«Χρειάζεται να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερες χώρες στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και να ξεκινήσουμε πολιτικό διάλογο», κατέληξε ο Σμιρνόφ.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν συριακό αίτημα για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Συρία, προς ενίσχυση του Συριακού Στρατού.

Η δήλωση του Πεσκόφ ήρθε ως απάντηση των δηλώσεων του Σύρου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος είχε πει πως η χώρα του σκέφτεται να υποβάλει επίσημο αίτημα στη Μόσχα για αποστολή στρατευμάτων.

ΠΗΓΗ: YeniSafak

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: