15 Tούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία




Το PKK ανακοίνωσε ότι 15 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα μαχητών του κατά στρατιωτικής φάλαγγας στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση του PKK από τον Ιούλιο, οπότε κατέρρευσε η εκεχειρία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας, ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε “συντετριμένος” από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού κατά θέσεων του PKK.

“Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης. Εγινε επίθεση με νάρκη”, είπε προειδοποιώντας ότι η απάντηση θα είναι “πολύ ειδικού χαρακτήρα και αποφασιστική”.

Από τον Ιούλιο, οπότε η Αγκυρα ξεκίνησε μία μεγάλης κλίμακας “αντιτρομοκρατική” εκστρατεία κατά των κούρδων ανταρτών, θέτοντας τέλος στη διετή εκεχειρία, ο τουρκικός στρατός διεξάγει καθημερινά αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις κατά των βάσεων του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ. Περί τους 70 τούρκους στρατιώτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και Κούρδων

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και Κούρδους ενόπλους, οι οποίοι ανήκουν, σύμφωνα με τις αρχές, στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δυνάμεις της τάξης εξαπέλυσαν χθες μια ευρεία επιχείρηση κατά του PKK στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, όπου Κούρδοι μαχητές έστησαν οδοφράγματα και έσκαψαν χαρακώματα, σύμφωνα με τις δυνάμεις της τάξης.

Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, όπως και τρεις συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, όταν Κούρδοι μαχητές επιτέθηκαν στο όχημα, στο οποίο επέβαιναν αυτοί, με έναν εκτοξευτή βομβίδων. Στη συνέχεια ξέσπασαν σημαντικές συγκρούσεις, οι οποίες συνεχίζονταν ακόμη και αργότερα κατά τη διάρκεια του πρωινού, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τέτοιου είδους συγκρούσεις σημειώνονται συχνά από τον Ιούλιο που οι αρχές εξαπέλυσαν μια σημαντική “αντιτρομοκρατική” εκστρατεία κατά των Κούρδων μαχητών, τερματίζοντας μια κατάπαυση του πυρός που ίσχυε εδώ και δύο χρόνια.

Οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν καθημερινά χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των προπυργίων του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ. Περίπου 70 μέλη των τουρκικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις αυτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερς Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: