“Βράζει” ο ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει κόμμα ο Λαφαζάνης και εκλογές ο Τσίπρας




Κλιμακώνεται καθημερινά η ένταση μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που με δημόσιες δηλώσεις τους προαναγγέλλουν ρήξη, ενώ η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, δια στόματος Λαφαζάνη, δεν αποκλείει ακόμα και τη δημιουργία νέου κόμματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Mega.

Πάντως, ερωτηθείς αν φοβάται πως ένα κόμμα στ’ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνει: «Τέτοια κόμματα στιλ Λαφαζάνη που υπαινίσσεστε, παίζουν πάντα τον ρόλο των αναχωμάτων στην εργατική- λαϊκή αφύπνιση, στον ριζοσπαστικό, αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του λαϊκού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας του. Στις προηγούμενες δεκαετίες τους έχουμε γνωρίσει ως “εσωτερικό”, ως ΕΑΡ, ως Συνασπισμό, ως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολιτικοί καιροσκόποι, με αντιφατικές και αδιέξοδες πολιτικές που η μόνη συμβολή τους είναι να χάνει ο λαός και η χώρα, το κίνημα, πολύτιμο χρόνο».

Για το δημοψήφισμα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «το 62% του “όχι” το πήρε ο κ. Τσίπρας μαζί με τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, και το έκανε ένα μεγάλο “ναι” σε νέο μνημόνιο».

Μιλώντας στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” ο Παν. Λαφαζάνης, έριξε το “μπαλάκι” της επικείμενης διάσπασης στον πρωθυπουργό και τόνισε:

“Σε τροχιά ρήξης βρίσκεται, δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν μπει στον δρόμο ενός τρίτου μνημονίου. Είναι μια τροχιά ρήξης με τις ταυτοτικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγα ρήξης με τον μπλοκ των κοινωνικών δυνάμεων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων που στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τη χώρα”.

Από την άλλη πλευρά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, μέσω twitter, θεωρεί δεδομένο το νέο κόμμα και αναφέρει:

“Φαίνεται ότι ερρίφθη ο κύβος για δημιουργία νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα. Ας γίνει τουλάχιστον ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά”.

Σκληρότερη στάση κράτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος ζητά την παραίτηση των διαφωνούντων και τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία”:

“Σε τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες για την πορεία της χώρας αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μη στηρίξουν την κυβέρνηση και εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να ‘στηρίζουν’ την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως κρίσιμων επιλογών της. Δεν θα ήθελα να δώσω μαθήματα σε σεβαστούς συντρόφους. Προσωπικά, όμως, αν διαφωνούσα με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματός μου σε τόσο σοβαρά ζητήματα θα διάλεγα τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: