Βενιζέλος : «Νέα πολιτική εξαπάτηση το παράλληλο πρόγραμμα Τσίπρα»




«Θλιβερό, σε σχέση με το πανηγυρικό, γενναιόδωρο και ανεύθυνο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο απατηλό και τόσο επικίνδυνο, όσο και το παράλληλο νόμισμα του κ. Βαρουφάκη», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Τώρα βλέπω ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Μνημόνιο και πίσω από κάθε μνημονιακό μέτρο υπάρχει το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που στην πραγματικότητα είναι μια νέα πολιτική εξαπάτηση.

»Διότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε διαφορετικό από αυτό που συνέβη με την ιστορία του παράλληλου νομίσματος του κ. Βαρουφάκη, που ήταν υπουργός του κ. Τσίπρα και θα οδηγούσε τη χώρα στην ταπείνωση και στη γενικευμένη πτώχευση», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστειότητες τα περί αυτοδυναμίας που αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του καταλόγισε αλαζονεία και θράσος.

Τάχθηκε, δε, υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας και συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ είπε πως το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί πως ακόμα και ένα μη πολιτικό πρόσωπο θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία, αναφέροντας τα παραδείγματα Παπαδήμου και Πικραμένου.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Κάποτε θα βρεθεί η ηρεμία και η νηφαλιότητα για να καταλάβουν οι πολίτες ποιοι βοήθησαν τη χώρα και ποιο είναι αυτοί οι οποίοι μπήκαν φουριόζοι, τα έκαναν λίμπα και αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τις ανακολουθίες, τα ψέματα, τις συκοφαντίες τις χυδαιότητες, γλείφουν εκεί που έφτυναν και λένε ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κάποιοι επιχειρούν να τον σπρώξουν τον Αλέξη Τσίπρα, στο όρος της μεταμόρφωσης και σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος, σχολίασε πως το Άγιο Όρος είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να μετανοήσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Νίκος Ρούμπος)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: