Τουρκική “αγωνία” να διαδώσει ότι δεν συμμετείχε στις επιθέσεις από το Ιντσιρλίκ…




Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν συμμετείχαν στις πρώτες επανδρωμένες αεροπορικές επιθέσεις από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας της χώρας χθες.

Τον περασμένο μήνα, η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στη βάση του συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά δείχνει απρόθυμη να παίξει ηγετικό ρόλο στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, αναφερόμενη σε φόβους αντιποίνων.

Όπως μεταδίδεται, ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν χθες τις πρώτες επανδρωμένες αεροπορικές αποστολές από την Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία πλήττοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε εξαπολύσει μη επανδρωμένες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ΙΚ στις αρχές του μήνα.

Οι αποστολές αυτές κατέστησαν δυνατές αφού η Τουρκία συμφώνησε τον περασμένο μήνα να παραχωρήσει τις βάσεις της για τις επιχειρήσεις του συνασπιμού εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (αχι, Φ.Γ.), Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: