Το Μαξίμου επιβεβαιώνει ότι και πριν από τις 20 Αυγούστου εφικτή συμφωνία με δανειστές




Του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΚΥΠΕ, Ελλάδα-ΑΘΗΝΑ

Η ελληνική Κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από τις 20 Αυγούστου η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να υπογραφεί η νέα συμφωνία οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος.

Τούτο επισημάνθηκε και κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε απόψε, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση, όπως γνωστοποιήθηκε, έγινε επικαιροποίηση και αναλυτική επεξεργασία των στόχων της ελληνικής πλευράς στο τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Και επίσης, αναφέρεται από κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι «είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους Θεσμούς, πριν την 20η Αυγούστου, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου».

Η Ελλάδα άντλησε 812 εκ. ευρώ μέσω πώλησης 6μηνων γραμματίων

Η Ελλάδα άντλησε σήμερα ποσό ύψους 812,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της πώλησης 6μηνων εντόκων γραμματίων, καταβάλλοντας το ίδιο επιτόκιο, ύψους 2,97%, που κατέβαλε σε παρόμοια δημοπρασία στις 8 Ιουλίου, με στόχο να αποπληρώσει χρέος που λήγει.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΧ) της Ελλάδας, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 2,97%.

Σημειώνει ότι υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 813 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές, ενώ έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ο ΟΔΔΧ αναφέρει ότι η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, στις 12μ.μ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: