Θράσος του Ακιντζί: Ζητά να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο




Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως, «εάν ο ίδιος συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελλάδας, δεν θα φέρει αντίρρηση σε συνάντηση Αναστασιάδη – Ερντογάν». Σε συνέντευξη Τύπου ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι θεωρεί ενδεδειγμένο να αρχίσουν οι διασταυρούμενες επισκέψεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «η Τουρκία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά είναι υποστηρικτική», ανέφερε.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε πολύ σημαντικούς για το Κυπριακό τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Με τον Νίκο Αναστασιάδη, είπε, έχει συναντηθεί μέχρι σήμερα επτά φορές και έχει σημειωθεί πρόοδος στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού εξουσίας.

Αναφερόμενος στο κεφάλαιο των εγγυήσεων, ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε πως θα συζητηθεί, «όταν έρθει η ώρα», λέγοντας ότι πρόκειται για διεθνή συμφωνία που αφορά πέντε μέρη και πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί και με την Τουρκία σχετικά με το κατά πόσο θα συνεχισθούν οι εγγυήσεις της. Οι εγγυήσεις και το εδαφικό θα συζητηθούν στο τέλος και στις διαπραγματεύσεις δεν έγιναν συζητήσεις τύπου “να φύγει ο στρατός, να εκκενωθούν αυτά τα χωριά και τα σπίτια”, πρόσθεσε.

Με τον Τούρκο πρόεδρο, ανέφερε, δεν συζήτησε το θέμα των εγγυήσεων, αλλά τον ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις και ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των συνομιλιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Αριστείδη Βικέτου ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: