Θα ψηφίσει ο Μητρόπουλος; Το άφησε ανοικτό… Πετράκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακός




Για το πρόγραμμα που έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση ως αναίρεση ολόκληρου προγράμματος έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος προσερχόμενος το πρωί στο κοινοβούλιο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ άφησε να εννοηθεί πως εάν δεν γίνουν κάποιες αλλαγές που επιθυμεί μπορεί να είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ στην ψηφοφορία, όποτε και αν γίνει αυτή.

Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για ένα ακραίο αντικοινωνικό πρόγραμμα, ενώ ερωτηθείς για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός την ήξερε όταν την επέλεγε. Σε ότι αφορά την επικείμενη σημερινή ψηφοφορία, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η συνείδησή του έχει υψηλή κρίση, έχει μεγάλες ενστάσεις, κυρίως για τα κομμάτια της φορολόγησης και του συνταξιοδοτικού. Ωστόσο, δεν γνωστοποίησε τι θα πράξει.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Παρατυπία χαρακτήρισε τυχόν προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ζητώντας «να γίνει δημοκρατικό συνέδριο για να επιστρέψουμε στις προγραμματικές δεσμεύσεις.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε σε αντιμνημονιακή βάση και μεταλλάσσεται σε μνημονιακό κόμμα» δήλωσε ακόμη στον ΣΚΑΪ ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα βουλευτής, διευκρινίζοντας ότι ώς ένα βαθμό το ίδιο είχε συμβεί και με τη ΝΔ.

«Το 2014 αυτό το μνημόνιο θα το ψήφιζαν;» διερωτήθηκε για την κυβερνητική πλειοψηφία ο Θανάσης Πετράκος.

«Από τους 162 – 163 του Παπανδρέου φτάνουμε να ψηφίζουν το νέο μνημόνιο 230… Λυπηρό και τραγικό που το πολιτικό σύστημα μεταλλάσσεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κόμμα μου ως κόμμα δεν έχει απόφαση (σ.σ για συμφωνία). Η πλειοψηφία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί» πρόσθεσε ο κ. Πετράκος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι «η κυβέρνηση είχε πάρα πολλές επιλογές, δεν τις αξιοποίησε, και εμείς φωνάζαμε γιατί δεν υλοποιούνται οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για τη διαπραγμάτευση».

Πηγή: MEGA, ΣΚΑΙ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: