Τα “γαλλικά” του Νίκου Παππά και της προέδρου της Βουλής




Προχθες, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άνοιξε διπλό μέτωπο με αφορμή το γεγονός ότι προεδρεύει του ΕΣΡ η μητέρα της Λίνα Αλεξίου, καθώς επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να απαντήσει στους Νίκο Παππά και Νίκο Φίλη, συνεχίζοντας την κόντρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί 45 και πλέον λεπτά η πρόεδρος της Βουλής είχε λεκτική αντιπαράθεση και με τους δύο παρόντων των υπολοίπων εκπροσώπων των κομμάτων. Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά στον υπουργό Επικρατείας:

“Κάποιοι στην Κεντρική Επιτροπή έκαναν απαράδεκτες, εξοργιστικές, αήθεις και κακές επιθέσεις εναντίον της μητέρας μου. Και αυτό ενώ είναι γνωστό ότι η μητέρα μου ήταν στο ΕΣΡ, πριν από τη δική μου εκλογή στη Βουλή. Θέλουν να με πλήξουν με οργιαστικού τύπου παρεμβάσεις και με εξωθεσμικές παρεμβάσεις επιπέδου πεζοδρομίου”.

Απαντώντας ο κ. Παππάς είπε:

“Υπάρχουν κάποιοι που επιχειρούν να μπλοκάρουν και να συσκοτίσουν τη νομική σύνθεση του ΕΣΡ. Εκτός από εξωθεσμικά κέντρα υπάρχουν και κάποια θεσμικά που δεν θέλουν να προχωρήσει το νομοσχέδιο. Εξυπηρετούν έτσι μεγάλα συμφέροντα που πολεμούν αυτό το νομοσχέδιο”.

Ο ίδιος στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδη, για το εάν εννοεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου απέφυγε να απαντήσει. Ακόμα σκληρότερη ήταν και η σύγκρουση της προέδρου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, με τον οποίο είχε τον εξής διάλογο:

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τον Απρίλιο σε συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ υπό τον πρωθυπουργό ανετέθη στον κ. Φίλη να διαβουλευτεί με τα κόμματα για να βρεθούν τρία άτομα που θα συμπληρώσουν το ΕΣΡ. Και εσείς ήσασταν μέσα σ’αυτούς που μου κάνατε επίθεση και κριτική.

Ν. Φίλης: Μη με προκαλείτε γιατί εγώ θέλω να τα πω στα αρμόδια όργανα, στην ΚΕ και στην ΚΟ. Αλλά αν με προκαλέσετε θα τα πω και εδώ. Μη γίνεστε συνέχεια αυτοθυματοποιούμενη για τη μητέρα σας. Όταν αναφέρεσθε σε συνεδριάσεις άλλων οργάνων θα λέτε όλη την αλήθεια, δεν θα λέτε τη μισή αλήθεια.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εγώ λέω αλήθειες. Εσύ λες ψέμματα.

Η αντιπαράθεση της κ. Κωνσταντοπούλου με τους δυο συνεργάτες του πρωθυπουργού, Παππά και Φίλη σταμάτησε αργά το βράδυ όταν με παρέμβαση των κυρίων Μητρόπουλου και Κακλαμάνη από την ΝΔ που συμφώνησαν να υπάρξει νομική εξέταση των δυο προτάσεων ώστε η συνδιάσκεψη των προέδρων να πάρει την κατάλληλη απόφαση.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο θέμα του ΕΣΡ κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τους έξι μήνες της προεδριας της, λέγοντας:

“Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, ούτε κατά διάνοια, να υποτεθεί ότι παρεμβαίνω στη διαδικασία συμπλήρωσης της σύνθεσης μιας ανεξάρτητης Αρχής στην οποία υπηρετεί πρόσωπο με το οποίο συνδέομαι συγγενικά. Θέλω να πω βεβαίως γιατί είναι οργιαστικά συκοφαντική η δημοσιότητα που έχει δοθεί ότι είναι γνωστό στην ελληνική κοινωνία ποια είναι η Λίνα Αλεξίου, δεν είναι ούτε η πρώτη της ιδιότητα, ούτε η κυριότερή της ιδιότητα, το ότι είναι μητέρα μου. Είναι ένας άνθρωπος που έχει συμβάλει στην αχειραγώγητη δημοσιογραφία για πάρα πολλές δεκαετίες και διακρίθηκε για την αντιδικτατορική της δράση”.

Παππάς: Η αδιαφάνεια και οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις δεν μπορεί να συνεχιστούν

«Η σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης, είναι η νομική, θεσμική και πολιτική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Η αδιαφάνεια, οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων, οι διαρκείς, σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν» σημειώνει ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας:

«Καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα, να συμβάλουν ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης. Αυτό είναι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν το υπηρετεί η διαιώνιση του τρέχοντος καθεστώτος».

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: