Στην κόψη του ξυραφιού η κατάσταση στην Αν. Ουκρανία




Επτά Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 13 στρατιώτες τραυματίσθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, την ώρα που ρωσικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Αν. Ουκρανία, κατήγγειλε εκπρόσωπος του Ουκρανικού Στρατού.

Το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Μαρίινκα, που βρίσκεται 17 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, αλλά, ακόμα σημαντικότερο, στη Μαριούπολη, την τελευταία μεγάλη πόλη στην εμπόλεμη ζώνη υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία ελέγχει τις προσβάσεις στην Αζοφική θάλασσα και την οποία επιθυμούν να καταλάβουν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές.

Οι αυτονομιστές, από την πλευρά τους, κατήγγειλαν τον θάνατο μιας άμαχης γυναίκας, από πυρά Ουκρανών. Ωστόσο δεν ανέφεραν λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η ουκρανική πλευρά κατήγγειλε, επίσης, ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πέταξαν πάνω από την Αν. Ουκρανία, στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Όλα αυτά τα περιστατικά και άλλα που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες θέτουν υπό πλήρη αμφισβήτηση, πλέον, την Συμφωνία του Μινσκ, του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.), Γαλλ.Πρακτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: