Σοσιαλδημοκρατικό κεντροαριστερό μέτωπο ονειρεύεται η Φώφη…




Πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, για συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της εισήγησής της στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ όπου εξετάστηκαν όλες οι πλευρές των εξελίξεων στη πορεία προς τις εκλογές και η προεκλογική τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος, όπως περιέγραψε, είναι να διαμορφωθεί ο τρίτος ενναλλακτικός πόλος που θα συμβάλλει στην εφαρμογή ουσιαστικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και να αναδείξει τις διαφορές -όπως τόνισε- με τον νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς, την πρόσδεσή της στο συντηρητικό και αναχρονιστικό παρελθόν της και τις τυχοδιωκτικές επιλογές, τις δογματικές εμμονές και την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπασή τους δεν τους μετατρέπει ως δια μαγείας σε ένα σοβαρό αριστερό κόμμα, είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή της δημοκρατικής παράταξης και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.

«Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας είναι οτι είναι δραπέτης της ευθύνης «επικαλούμενος μόνο τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο πραγματικός λόγος είναι άλλος. Κρύβεται πίσω από αυτήν, πριν αποκαλυφθούν στην πράξη οι δυσμενείς συνέπειες του 3ου Μνημονίου για τις οικογένειες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανοι και ανήμποροι να κυβερνήσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: