Συμφωνίες Σερβίας–Κοσόβου σε κρίσιμα ζητήματα, χαιρετίζουν οι ΗΠΑ




Επιτυχώς έκλεισε ο πρόσφατος γύρος συνομιλιών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, όπως παραδέχτηκε και ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι συνομιλίες είχαν ως αποτέλεσμα, οι δύο πλευρές, να καταλήξουν στην υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών, που αφορούν την ένωση σερβικών δήμων και κοινοτήτων, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τη γέφυρα του ποταμού Ίμπαρ, στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι εν λόγω συμφωνίες εγγυώνται την ασφάλεια και την επιβίωση των Σέρβων στο Κόσοβο: «Συγκροτούμε την ένωση σερβικών δήμων και κοινοτήτων απόψε. Θα έχει αυξημένες εξουσίες, πρόεδρο, αντιπρόεδρο, συμβούλιο, σημαία, θυρεό. Θα χρηματοδοτείται από τη Σερβία» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς στη σερβική ραδιοτηλεόραση (RTS).

Ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η αντιπροσωπεία της χώρας του έκανε σπουδαία δουλειά σε ό,τι αφορά την επίτευξη αυτών των συμφωνιών, το περιεχόμενο των οποίων θα δημοσιοποιηθεί. Εξήγησε επίσης, ότι η σερβική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συνεχώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Σ.Π.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: