Πολιτικοί ελιγμοί: Η “ανακολουθία” Μεϊμαράκη και η μετωπική της Ζωής σε Αλέξη και ΠτΔ




Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να «ροκανίσει» τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας, διατυπώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις χθεσινές και σημερινές δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, και κάνουν επίκληση για σοβαρότητα.

Ειδικότερα, αναφέρουν: «Μόλις χθες, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές», ενώ «σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή». «Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», «ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως “δραχμιστές” και τη Χρυσή Αυγή», προσθέτουν οι πηγές της κυβέρνησης.

«Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας», τονίζουν οι ίδιες πηγές, για να συμπληρώσουν: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Τη θέση ότι οι επιλογές του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που δρομολόγησαν, δεν ήταν οι θεσμικά και συνταγματικά ενδεδειγμένες, είχε διατυπώσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου υποδεχόμενη τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν την ενημέρωσε για την πρόθεση παραίτησης της κυβέρνησης όσο και για τη συντελεσθείσα παραίτηση. Επίσης χαρακτήρισε δυσάρεστο γεγονός ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να παρακάμψει την πρόεδρο της Βουλής και να δρομολογήσει εσπευσμένα με ιδιάζουσα και αστισυνταγματική σπουδή τη διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών», όπως και το ότι δεν επικοινώνησε μαζί της πριν τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ (και ενώ, όπως είπε, τον είχε αναζητήσει).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρωτόγνωρη και πολυσύνθετη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρόεδρος της Βουλής θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τη συνταγματική τάξη.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατύπωσε την άποψη ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση από την παρούσα Βουλή, και προέτρεψε τους αρχηγούς των κομμάτων να συνεννοηθούν με την πρόεδρο της Βουλής προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εξάλλου, η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να διασφαλίσει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και τη λαϊκή κυριαρχία, η οποία, όπως σημείωσε, δεν είναι σύνθημα, αλλά επιταγή που υποχρεώνει τους πάντες να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ για τις μεταβολές στην κοινοβουλευτική σύνθεση της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ν.Λ και Α.Σ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: