«Παράθυρο» για δημιουργία νέου κόμματος ανοίγει ο Λαφαζάνης




Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος αφήνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί σήμερα. «Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας (…) θα συνεχίσουμε πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις» διαμηνύει ο κ. Λαφαζάνης. «Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «εκβιαστικό και ανούσιο» το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι τη χαρακτήρισαν «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».

Ο πρώην υπουργός αποκαλεί επίσης «επίπλαστο» το δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση», ενώ θεωρεί ότι η ψήφιση τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «βαρύ ιστορικό ατόπημα». «Μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα βγει η χώρα από το τέλμα» επαναλαμβάνει.

— «Το 61%-62% του δημοψηφίσματος επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση» δήλωσε με νόημα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας στον απόηχο της «μετωπικής» της πλειοψηφίας με τους διαφωνούντες, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε» και ότι «η κοινωνία χρειάζεται αντιμνημονιακό πρόγραμμα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαπαβίτσας προτείνει εθνική προετοιμασία για στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών και παραγωγική ανασυγκρότηση για την έξοδο από την κρίση.

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αντιμνημονιακή στρατηγική χρειάζεται. Θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα. Αντιμνημονιακό πρόγραμμα χρειάζεται η κοινωνία» σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει αριστερό μνημόνιο… Δεν μπορείς να ‘γλυκάνεις’ το μνημόνιο… Αν υπάρξει και ψηφιστεί η συμφωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν θέλω να δω τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνιο, θα το θεωρήσω τραγικό και για τον ίδιο και για τη χώρα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: