Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στους Κυπρίους αποδήμους χαιρέτισε την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Κυπριακό.

Σε ομιλία του στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά στην προσφώνηση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινου, λέγοντας: «Χαιρετίζω ειλικρινά αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο Μιχάλης Κόκκινος, χαιρετίζω τη στάση της Ελλάδας και τη συμπαράσταση που έχουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στον εν εξελίξει διάλογο».

Ο κ. Κόκκινος επανέλαβε με τρόπο κατηγορηματικό τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτή εκφράστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο τον Κοτζιά, για κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής από την Κύπρο». Επίσης , είπε, «στέλνουμε ένα μήνυμα στους γείτονές μας Τούρκους ότι ο λαός αυτός δεν πολεμά με όπλα πολεμά με την καρδιά, το μυαλό και τις ιδέες. Και αυτά τα όπλα δεν υποτάσσονται από κανένα στρατό κατοχής».

Ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, εξέφρασε την ευχή η Κύπρος «να ζήσει ενωμένη και αδελφωμένη, χωρίς εγγυητές και προστάτες».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κόκκινος εξέφρασε συγκίνηση για την παρουσία του στην Κύπρο, η οποία , είπε, οφείλεται «σε δύο ανθρώπους , στον πολιτικό μου προϊστάμενο, τον Νίκο τον Κοτζιά, και έναν άνθρωπο λίγο νεότερο από εμένα , τον Αλέξη τον Τσίπρα, από αυτούς τους ανθρώπους της γενιάς μου, που την έβγαλαν από το περιθώριο της πολιτικής και την έβαλαν στην πρώτη γραμμή. Από αυτούς τους πολιτικούς που στα σταυροδρόμια της ιστορίας γίνονται ηγέτες».

Εξάλλου, ο κ. Κόκκινος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Λευκωσίας, Ελένη Λουκαΐδου, πήγε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και είδε την «νεκρή ζώνη», η οποία διχοτομεί την κυπριακή πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Α. Βικέτος)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: