Μαίνονται οι μάχες μεταξύ Κούρδων ανταρτών και Τούρκων




Τρεις κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν και πολλοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν χθες σε νέες συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν τοπικές πηγές.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, από τους οποίους δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις κοντά στη Σιλώπη, μία πόλη στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία, ανακοινώθηκε από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Τρεις κούρδοι μαχητές, μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος, υπέκυψαν στο νοσοκομείο αφού τραυματίσθηκαν από σφαίρες, διευκρίνισε ο δήμαρχος της Σιλώπης Σεϊφετίν Αϊντεμίρ.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε αφού αστυνομικοί, οι οποίοι γέμιζαν με χώμα τις τάφρους που είχαν ανοίξει νεαρά μέλη του PKK για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια συνοικία, έγιναν στόχοι σκοπευτών, μετέδωσε το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ανταρτών του PKK, σύμφωνα με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε χωριστές επιθέσεις μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό από πηγές στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην επαρχία Βαν –κοντά στα σύνορα με το Ιράν– όταν οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν σε επίθεση μαχητών του PKK εναντίον λεωφορείου με ιρανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση στη γειτονική επαρχία Αγκρί. Από τις 20 Ιουλίου, τουλάχιστον 21 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από το PKK, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, Γαλλικό Πρακτορείο, Ντιγιάρμπακιρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: