Μανιφέστο όπου δηλώνει θύμα διακρίσεων επειδή ήταν μαύρος και ομοφυλόφιλος είχε στείλει ο δολοφόνος των δημοσιογράφων

Handout image released by WBDJ7 showing reporter Alison Parker (L) and photographer Adam Ward (R) who were shot and killed by a gunman while interviewing a woman on live television in Smith Mountain Lake, Virginia, USA, 26 August 2015. EPA/WDBJ7
Ο άνδρας που σκότωσε εν ψυχρώ, σε απευθείας μετάδοση, δύο δημοσιογράφους στη Βιρτζίνια, είχε συντάξει ένα ασυνάρτητο μανιφέστο που το έστειλε με φαξ στο τηλεοπτικό κανάλι ABC News για να εκφράσει την απελπισία που αισθανόταν ως μαύρος και ομοφυλόφιλος άνδρας αλλά και την οργή του μετά τη σφαγή στην εκκλησία του Τσάρλεστον, πριν από περίπου δύο μήνες.

Ο σταθμός, που εξήγησε ότι έλαβε το φαξ “περίπου δύο ώρες” μετά τη δολοφονία των δύο δημοσιογράφων του τοπικού καναλιού WDBJ7, έδωσε στη δημοσιότητα μερικά πολύ σύντομα αποσπάσματα από το κείμενο αυτό και συνόψισε το περιεχόμενό του στον ιστότοπό του.

Ο συγγραφέας του μανιφέστου δηλώνει ότι βασανιζόταν από “διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά”. Σύμφωνα με το ABC, ισχυρίζεται ότι δεχόταν επιθέσεις από μαύρους άνδρες και από λευκές γυναίκες και αφηγείται ότι ήταν θύμα επιθέσεων επειδή “είναι ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας”.

Στο κείμενο, που φέρεται ότι έχει γραφεί από τον “Μπράις Γουίλιαμς” –το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στη δουλειά του ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν– υποστηρίζει ότι σ’ αυτό το συναίσθημα εξοστρακισμού προστέθηκε έντονη οργή μετά τη σφαγή στο Τσάρλεστον, τον Ιούνιο.

“Αυτό που με οδήγησε να χάσω τον έλεγχο ήταν οι δολοφονίες στην εκκλησία” γράφει, αναφερόμενος στη σφαγή της 17ης Ιουνίου, όταν ένας νεαρός υπέρμαχος της ανωτερότητας των λευκών άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν τη Βίβλο.

Ο Μπράις Γουίλιαμς πέθανε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία των δύο συναδέλφων του. Κατά τα φαινόμενα, αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκε η αστυνομία σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Φ.Γ., ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ουάσινγκτον, United States

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: