Κύπρος: Λύση; Ποια λύση;




Του Χρύση Μιχαηλίδη

Μέσα στη καρδιά της εισαγόμενης – δοτής οικονομικής «κρίσης» που κρατά πέραν του 50% του κυπριακού πληθυσμού σε μια εναγώνια αναμονή …του από μηχανής θεού … για μια έστω και μερική ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων του, μας βομβαρδίζουν και οι διάφοροι κονδυλοφόροι μέσα από όλα τα μέσα ενημέρωσης για την «επερχόμενη λύση» που θα έλθει ως Άγιος Βασίλης φορτωμένη λεφτά για τους οικονομικά δυσπραγούντες Κυπρίους (χωρίς να λένε ποιος θα δώσει αυτά τα δις).

Βέβαια οι διάφοροι κονδυλοφόροι πιστεύουν ότι η πλειοψηφία του κυπριακού λαού τρώει κουτόχορτο, γι΄αυτό λένε ότι τους καπνίσει, όντας βέβαιοι ότι ένα ποσοστό κυπρίων θα καταναλώσει το κουτόχορτο με τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Βέβαια το παιγνίδι παίζεται οργανωμένα και συλλογικά με στόχο τον ήδη παραπληροφορημένο και κουρασμένο κυπριακό λαό (πιθανόν και κάθε άλλο λαό) και την βούλησή του για ένα αύριο εθνικά – πολιτισμικά και Δημοκρατικά αξιοπρεπές.

Αλήθεια για ποια «ΛΥΣΗ» ομιλούν; Όσοι ομιλούν και προπαγανδίζουν κάτι που και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν. Μέχρι σήμερα ασχολούμασταν με τις τάχα κόκκινες γραμμές της Ελληνοκυπριακής πλευράς που ξεκίνησαν από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και φτάσαμε σε μια οποιαδήποτε λύση κάτω από μια ασαφέστατη και θολή ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ με πολλά λεφτά.

Σήμερα μπήκε στο παιγνίδι και το Ισραήλ που πολύ λογικά ζητά να κρατηθεί η Τουρκία μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο, για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους.

Ακόμα η πιο έντονη παρουσία της Ε.Ε. δημιουργεί απορίες. Γιατί σήμερα θυμήθηκε η Ε.Ε. να κάνει την παρουσία της αισθητή; Μήπως για να κατοχυρώσει τον οικονομικό έλεγχο (μέσω των μνημονίων) της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από μια πιθανή λύση; Μήπως για να εξασφαλίσει τα ερχόμενα έσοδα από το Φυσικό Αέριο και τα Ευρωπαϊκά σχέδια για τον Μεσογειακό Αγωγό (Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας);

Αν οι κυπριακές κόκκινες γραμμές για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαχρονικά φάνηκαν ασταθείς και αδύναμες να συγκρατήσουν τα Τουρκικά σχέδια, τώρα τι γίνεται; Έχουν πεισθεί οι Τούρκοι να υποχωρήσουν έναντι των δύο αυτών νέων παραγόντων, της Τρόικας και του Ισραήλ;

Όλοι αυτοί που τόσο ωραία μας μιλούν για την ευκαρία «ΑΚΙΝΤΖΙ» ας μας διαφωτίσουν και εμάς τα θύματα της παραπληροφόρησης, διότι σίγουρα γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: