Για “επανάσταση” μίλησε ο Αλέξης – Εφυγαν 3 από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ




Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν” και όχι “να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας” τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά και από την ανακοίνωση του νέου σχηματισμού υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες”.

Υπενθύμισε ακόμη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι “η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, παράλληλα, τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. Αποφασίστηκε, τέλος, νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματειας τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες.

Παραιτήθηκαν οι 3 της Αριστερής Πλατφόρμας

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή τους, όπως αναμενόταν, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν τρία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Στην κοινή τους δήλωση κάνουν λόγο για κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, ενώ καλούν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν όλοι μαζί τον αγώνα που ξεκίνησε μέσα από τις γραμμές της “Λαϊκής Ενότητας”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: