Φώφη: «Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του. Δραπετεύει…»




«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός των 14 δισ. ευρώ στο λαό και για να μην συνειδητοποιήσει τι έχει υπογράψει και πόσο έχει αποτύχει η διαπραγμάτευσή του», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Ομολόγησε την αποτυχία του, την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει… Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση», είπε και συμπλήρωσε: «έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει “στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο”».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τα μέτρα έπρεπε πρώτα να συζητήσουν την εξειδίκευσή τους, ένα οδικό χάρτη εφαρμογής τους και την αξιολόγηση από τους δανειστές, και μετά να συζητήσουν για το ενδεχόμενο εκλογών. «Η αυτοδυναμία είναι μια ακόμη αυταπάτη, μόνο μαζί μπορούμε, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της κρίσης», σημείωσε.

«Χιλιάδες άνθρωποι που μας είχαν γυρίσει την πλάτη τώρα γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε, εκφράζοντας την ελπίδα της για ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι γίνονται συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση όλων των προοδευτικών κεντροαριστερών δυνάμεων.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, αναφέρθηκε η κ. Γεννηματά που συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

«Ντροπή», χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατ. ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και κατέθεσε τέσσερις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Όπως είπε, «αφορούν νέους ανέργους, εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι μεγάλης ηλικίας, εργαζόμενους που βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά την αποτυχία του κ. Τσίπρα και την άσχημη κατάσταση στην οικονομία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη ενός νέου συνδικαλισμού με νέο πολιτικό λόγο, ήθος και συμπεριφορές και νέες συλλογικές συμβάσεις.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των ανέργων είναι: Η άμεση αξιοποίηση των 800 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και η υλοποίηση προγραμμάτων για 80.000 νέους ανέργους. Προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις (με αιχμή αυτούς που είναι άνω των 45 ετών) με επανεκπαίδευση, διευκόλυνση αλλαγής κλάδου και αντικειμένου εργασίας και επιδότηση πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και τα capital controls), αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας. Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: